Saturday, August 15, 2015

Aidilfitri di Perantauan

Assalamualaikum....Sudah lama rasanya tidak meng"Update" blog... Kali ni baru dapat meluangkan masa meng"Update" blog...

Aidilfitri 2015 kami di Perantauan... Agak sedih bunyinya kan... Memang sedih ...Allah je yang tau...

Walaupun beraya di perantauan, kami tetap buat juga juadah hari raya...

*Rendang Daging
*Sambal Goreng
*Nasi Impit
*Ketupat Palas

Sempat jugalah sblm raya, call mak mertua tnya camna nak wat ketupat palas...Al-maklumlah en abg sayang saya  wajib makan ketupat palas masa raya....

Pagi2 raya je , kami bertiga bangun... Abg siap2 nak gi Sembahyang raya di Masjid Darul Akmal... Dekat je masjid dengan rumah kami... Aku pulak sibuk panaskan lauk masak semalam... Lepas je siap semua... Aku pun mandikan ahmed....Bgtau ahmed,  ahmed mandi sunat hari raya tau.Ahmed pun cam biasa lah akan main mainan dia..

Bila abg dah balik, kami pun makan sama2.Lepas asar baru kami gi beraya... Tq Kak Dessari & abg man....Rumah pertama kami beraya tahun ni....Dekat2 nak maghrib, kami pun balik rumah.... Aku pun dah xlarat masa tu....

Tahun ni tema kami "Olive Green"...Sedondon x?hehe...Siap budak kecik tu pun bersampin...hehe...
Masa ni, Ahmed Syahid masih ada dalam perut ibu kan sayang T__T...


0 comments:

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates